Blogger Templates

:::...It's Coming...:::

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

:::...DO RE MI...:::

Daisypath Friendship tickers

Saturday, 10 December 2011

Newborn as 24th (post LAPOK)



Hah, ni die muke budak yang konon konon NEWBORN sangat kan..Dah tua bangka perasaan newborn..hahaha
Upss, its only 24 okeyh..
Muda lagik kot..
Bufday cake tu sponser by staff  IME Kulai Baru yee..
Ni suprise party untok aku sebenornye..
Thanks pade korang sebab make my bufday feel perfect even mase nak balik tu korang sakan tepungkan aku..

Esok malam nye ade lak suprise celebration from my beloved darl Gee and Noy..
Sangat teruja pasalnye dorang wat party aku kat Duluxe club Holiday Plaza with my abang angkat terchenta AMZ bersame rakan2 nye..
Sayangnye memori bersejarah tu tak sempat nak dirakamkan sebab masing masing sibuk nak berkaroke and staff club tu cepat benau potong cake aku..Haish, korang ni advanced sangat.

Btw, aku rase berbaloi baloi sangan celebration tahun ni even agak sikit frust sebab orang yang aku harapkan langsung tak wish bufday aku..
Tapi, takpe lah..Aku dah lame sedar yang aku ni dah takde kepentingan dalam hidup die lagik..
Aku bahagia ngan hidup aku sekarang..Dikelilingi dengan family dan sahabat yang sayangkan aku.
Alhamdulillah..

So, harapan di usia baru ni............................
Cerita kat next post la...hehehe

Nak tgk pic suprise party aku haritu klik je kat album ni okeyh..
Thanks a lot to all...

Until then, Chill...

Tuesday, 1 November 2011

Terasa Macam Nak Jadik BRIDE..

Wah, tajuk n3 pun dah melambangkan mood gedik santai aku ni.
Bukan ape pun..Aku sure korang pun feel the same way kadang kadang rite?(bagi yang lom pernah jadik bride lah) and pada yang pernah jadik bride tu mesti sometimes korang akan terasa nak jadik bride lagik sekali atau pun korang teringat betape indahnya wedding day korang tu kan.

Pastu korang mesti akan cakap dalam hati kalau lah waktu boleh di putar.
Tulah yang aku sedang terase sekarang ni.Sepatutnya aku dah pun jadik bride tengah tahun hari tu tapi di sebabkan jodoh tak kesampaian so aku still lah membujang untill today.
Bila tengok member member berlangsung je hati memang terus secare auto nye rase nak wedding jugak!!

Tapi takpe, aku pasti satu hari nanti akan sampai masa untuk aku.
Cuma tak tahannya bila ade mulut mulut yang ASHIQ bertanya "along,bile nak langsung?"
Aduhai kamu kamu sekalian,sabar deh.Sampai masa akan sampai lah kad jemputan dari aku.
Jangan time tu tak datang pulak.

Dah ujung tahun ni banyak lak wedding card yang aku dah terima.Yang jemput direct secara live pun ade.Pada korang yang akan melangsungkan perkahwinan aku doakan semoga berbahagia okeyh. Pada yang nak bertunang.semoga sabar dan tabah mengharungi dugaan semasa dalam tempoh di ikat tu.Ni berbicara melalui pengalaman.Jangan ikat lame lame,tak tertanggung dugaannye nanti..Hehehe.

Pada abang kesayangan aku even kite tak serapat mana adik tetap doakan abang bahagia and semoga majlis pertunanngan abang dengan Kak Nina berjalan dengan lancar okeyh.
Pada Kak Uli a.k.a SIL tak jadik aku lak, Selamat Pengantin Baru an advanced okeyh.
Kalau takde aral melintang aku sampai lah ke majlis akk nanti.
Pada adik angkat aku Cikgu Ieda yang dah selamat melangsungkan perkahwinan pertengahan bulan 10 hari tu pun akak doakan semoga bahagia selalu ye adik.
Lastly, ucapan pada diri sendiri..Sabar, satu hari akan ada jodoh terbaik untuk kamu 
Seri Siti Ashiq.
Cuma cepat dengan lambat je. Beside, aku muda lagi kot. Baru 24tahun..Ada mase lagik. Kan?Kan?

Nak bagi tau yang aku sangat impikan garden wedding atau outdoor wedding. Pastu themes pulak warne natural yang penting sekali pelamin nak kaler white plus red rose. Wedding dress sangat mahukan kaler pink plus green. Hantaran kali ni nak kaler pink plus white.Sumpah sweet gile..Okeyh,angan angan je ye. Maklumlah kan tak payah bayar.InsyaAllah dengan izin Allah akan terlaksanalah wedding idaman aku ni. Amin. Tapi ntah bile mase nak tertunai tu tak tau lah ye. So,korang tolong lah doakan aku..

Until Then,chill.

Tuesday, 25 October 2011

Ayat Ayat Chinta


 Sebelum Tido:
6 minggu: Selamat tido Sayaaang, mimpi indah ya, mmmuahhhhh.
6 bulan: Tolong matikan lampu tu, silau aah.
6 tahun: Sana sikit lah... Tido kalau tak mengepit tak bole ker???!

Pakai Toilet:
6 minggu: Tak apa, U masuk ler dulu, I tak kisaaahhhh
6 bulan: Lama lagi ke ke kt dalam nih?
6 tahun: Brug! brug! brug! (suara pintu digegar), kalau nak bertapa pi lah gunung ledang sana !!!

Balas SMS:
6 minggu: Iye Sayang, jap lagi I sampai rumah. Sayang, I belikan murtabak favourite U ye Sayang...
6 bulan: Trafik jam aah
6 tahun: K..

Dating process:
6 minggu: I love U, I love U, I love U.
6 bulan: Of course I love U.
6 tahun: Iyalah!! kalau I tak cintakan U, buat apa I nikah dengan U???

Pulang Kerja:
6 minggu: Sayaaang, I dah balik nih...
6 bulan : I'm BACK!!
6 tahun: Masak apa hari ini??

Hadiah (ulang tahun):
6 minggu: Sayang, I harap U suka cincin yang I beli untuk U ni
6 bulan: I beli lukisan, nampak sesuai dengan suasana ruang tengah.
6 tahun: pakai duit u sendirilah apa yg U nak.. i takde duit.

Telefon:
6 minggu: Baby, ada org call u nih..
6 bulan: Eh... Your call...
6 tahun: WOOIII TELFON BUNYI TUUUHHH.... ANGKAT AAAAAHHH!!!

Masakan:
6 minggu: Wah, tak sangka I, pandai U masak.Rasa pun sedappp...!!!
6 bulan: Kita makan apa malam ini??
6 tahun: HAH!! LAUK INI LAGI?

Memaafkan:
6 minggu: Sudahlah, tak apa, dah pecah pun, nanti kita beli lagi yang lain,eh?
6 bulan: Hati-hati la, nanti jatuh tuh..
6 tahun: Orang dah ckp byk kali pon tak paham!!

Baju baru:
6 minggu: Aduh sayang, U seperti bidadari dengan pakaian itu..
6 bulan: Lah... Beli baju baru lagi?
6 tahun: DAH BERAPA RIBU HABIS BELI BAJU TU???

Merancang Holiday:
6 minggu: Macam mana kalau kita jalan-jalan ke Amerika atau ke tempat yg U nak honey?
6 bulan: Kita ke Bukit Bintang aje ler... Senang sikit tak perlu naik flight...
6 tahun: JALAN-JALAN??? DUDUK RUMAH AJE TAK BOLEH KE? BUANG DUIT JE!

TV:
6 minggu: Baby, kita nak tengok cite apa malam ini?
6 bulan : Sekejap eh, citer bagus ah.
6 tahun: JANGAN TUKAR-TUKAR BOLE TAK..??

~~Aku jumpe post ni kat blog en.KAZEN kesayangan aku..korang rase betol ke macam ni erk?Lain orang kan lain pendapat.~~

Monday, 24 October 2011

Feeling Bad

Holla...tak tahu la kenape rasa tak sedap badan since beberapa hari yang berlalu ni.
Rase nak marah,moody tak tentu fasal,tetibe rase nak nangis pastu rase kehilangan and etc lah.
Yang penting semua perasaan yang sangat TERUK!!
Sape ade curi GOOD FEELING aku sila lah pulang balik.
Sumpah sangat tak suke kedaan aku yang sekarang ni.
A cup of nesscafe pun takleh nak make me batter.
Selera makan langsung lari,bila balik kerja je terus tuju kat tilam ajaib and berlayar sampai ke pagi.
Am i missing some one??
I don't think so sebab dah delete die dari hidup ni.
What happen to me?

*sangat sedang UP SIDE DOWN saat ni!!

Till then,chill..

Tuesday, 18 October 2011

Got Back My SPIRIT..Alhamdulillah..

Alahamdulillah...
Sejak kebelakangan ni aku rasa hidup aku dah banyak perubahan.
Semangat dan kekuatan dah kembali dalam hati ni even sometimes terasa jugak kehilangan insan terchinta tapi aku dah redha. Aku dah pasrah dan aku yakin ada hikmah di sebalik semua yang berlaku..Yang paling best aku boleh senyum tanpa kepura-puraan lagik.
Thanks God aku dikelilingi oleh insan insan yang sentiasa sokong dan bagi semangat pade aku.
1st of all mesti lah family aku..Mama, Abah,Angah,CT,drama King n adiknye,Jbon,Affan,Anim and Adik bungsu kesayangan aku Khairil. Dorang la semangat aku selama aku sedang dalam kekecewaan.
Dan lagik aku dikurniakan sahabat yang sangat la hebat. Pada dorang jugak lah aku bergantung time aku ketandusan dan terduduk beberapa bulan yang lalu..
Jom survey sape dorang..


*My beautiful nara + gojez + sweetest and etc lah..Love u both sampai mati okeyh..U light my life when the  star  leave me behind..
GEE + NOY + ASHIQ =  CAMERA

*Handsome boy of mine..upss,he's my BFF forever okeyh..time aku jatuh terduduk,sedih,sakit,nangis,melalak HE always be with me..
Mohd Hafiz a.k.a Jendul.

* My gojez + gossip BFF forever Puan Nurul Jannah


Mereka lah yang sentiasa ada untuk aku setiap masa when i need a shoulder to cry.

Mereka bagi aku semangat, kekuatan dan kebahagiaan even kebahagiaan yang aku miliki telah musnah..
Korang lah antara kurniaan Tuhan yang tak terhingga nilai nya untuk aku..
Love u all never ends.
Thanks a lot..Sumpah takde ape or siapa yang boleh replace tempat korang dalam hidup aku.
Insya Allah, dunia akhirat..amin..
And pada semua kengkawan yang always be with me thanks a lot jugak sebab tak putus putus bagi aku semangat dan kekuatan..Memang korang terbaik..






Until then,chill..


My New Life Begins HERE

Hah,owner blog yang pemalas dah kembali..lalalalla
since teruje bace blog sister in low wannabe Miss Nina Juhari yang sgt lah gojes tu datang lah pulak mood nak menghupdate..
See,tajuk n3 untuk hari ni..My new life begin here..heheh..Gempak tak?
Okeyh,prasaan sekejap..Aku nak bagitau yang aku happy kerje kat tempat baru ni..
opizmate memang supper duper friendly habis..Its Miss Rabiah and Miss Sofea yang sangat la sweet tu..Korang rajin boleh follow blog depa okeyh..
and,this is my life now..



*My desk


*No1 is ME


*Pintu opiz..lalala

This is my life now.
Happy being a part of this place..
Even kerja tak menentu masa balik dan cuti tapi aku tetap happy sebab aku tak mengaggur lagi.
hope jodoh aku lame lah kat sini..
Till then,chill..

Tuesday, 27 September 2011

Ladies of the branch

Peh, labah labah membiak dengan pesatnye dalam blog aku ni..Memang super duper pemalas nak hupdate kan?kan?aku lah tu..hehe
Okeyh, hari ni nak sambung story pasal kerja baru aku. Setakat ni sangat happy kerja kat sini. Baru baru memang terasa agak susah lah sebab banyak sangat benda baru nak belajar plus aku tak tahu ape ape langsung about working description kat company ni. Langsung tak penah study anything pun. Tapi, dek kerane office mate sangat lah friendly so takde masalah untuk aku berlajar dengan cepat.
Malas nak mgomel panjang panjang lah ye..Nak tepek sikit jer pic office mate aku yang sweet tu kat sini.Pade korang, sorry aku curi pic korang.haha..



sofea (branch inchagre) + me = CAMERA

maleeya + me = CAMERA

ladies yang memang sangat gile camera = KAMI


sofea + maleeya + me + jivan + zahidul = KULAI BARU


Sekian tok hupdate tak seberape hari ni.sok luse kalau kerajinan datang akan adelah hupdate lagik.
Opss,baru kerje sebulan dah dapat pergi raya dinner ngan bos and semua pekerja dari branch seluruh Johor. Hebat kan?
Apepun aku sangat happy dengan kehidupan aku sekarang. Alhamdulillah.
Till then, chill.

Friday, 26 August 2011

Rezeki Di Akhir Ramadhan..

Fuh, bersawang sungguh blog tercinta ni.Kesian terbengkalai dek kerane empunye blog dah jadik pemalas lately ni.Hehe.
Okeyh,dah hujung bulan Ramadhan ni baru berkesempatan nak menghupdate.
Btw,betul lah orang kate bulan Ramadhan ni bulan yang barakah.Sungguh aku telah mendapat keberkatan di bulan mulia ni.
Dengan izin Tuhan, resume yang aku send tanpa harapan yang tinggi telah membawa tuah pada aku.
Alhamdulillah aku telah di panggil untuk temuduga dan telah di terima bekerja sebagai kerani data (data entry clerk) di sebuah syarikat penghantaran wang kat area Kulai ni,.

Even agak payah la nak pergi dan balik kerja sebab hari hari kene naik bas or taxi aku tak kisah.
Niat aku satu, nak cari rezeki dan nak bina balik hidup aku yang dah hilang 8bulan yang lepas gara-gara manusia yang tak reti nak hargai aku.

From now on,aku akan fikirkan apa yang terbaik untuk hidup aku,diri aku,mama and family aku.Yang penting aku nak capai apa yang dah tertunda bertahun yang lalu.
Love, sorry im not ready for this moment. Dah banyak sangat aku kecewa. Cukup cukup lah buat sementara waktu ni. 
Biarlah hati ni sihat,luka lame tu sembuh dulu.

Hah,kat mane aku bekerja?
Okeyh,aku akan tepek kan pic2 opiz aku bersama opizmate aku yang sweet2 and handsome2 tu kat hupdate yang akan datang ye.

Tunggu....
Till then, Chill.

Tuesday, 26 July 2011

Its Over!!

Yup, Finally its all OVER between us..
Thanks for hurt me once again.
Thanks for love me even only 4YEARS.
Thanks for being such a good partner.
Thanks for being a good listener.
Thanks for be a part of me.
Thanks for EVERYTHING.
  Thanks for RUIN my hopes and dreams.

Sesungguhnya takdir Tuhan memang tiada siapa yang dapat menghalang.
Aku bersyukur di beri kesempatan untuk merasa nikmat bercinta dan berkasih dengan insan bernama Mohd Hisham even sekejap.
Kamu tetap terbaik dan sampai mati nama kamu akn terpahat teguh dalan hati ini.
Terima kasih CHINTA kerana musnahkan segalanya.
Sangat sangat dalam kesedihan sampai speechless.
Till then,chill.



Thursday, 7 July 2011

Beribu Sesalan...

Dengan ucapan beribu ribu terima kasih sebab dah buatkan aku sangat sangat menyesal kenal kau.
This is my FB status today. Dialog with PENGECUT!!

*klik untuk membesar bagai johan..

So, pade sesape yang rase senang and free boleyh lah tinggalkan komen kat status aku itu okeyh..
Btw, hari ni nak post lirik lagu. Just untuk si PENGECUT!!

Ku susuri malam ini,
Yang tak berbintang sunyi sepi,
Juga rembulan dah menghilang,
Dalam kelam ku sendiri.
Ku mencari hembus bayu,
Yang selalu berbisik madah rindu,
Kini membisu dalam sayu,
Tidak ku temu suaramu,
Kekasihku di jalanan yang berliku,
Di saat ku perlukan mu,
Tertutup jua segalanya terhadapmu,
di sini ku tersedu sedu,
Setelah cinta pergi,
Ku mengusung duka ini di iringi,
Kisah janji di mungkiri lagi.
*Sia sia ku mencintaimu,
*Setia padamu,
*Percayakanmu,
*Sebak dadaku,
*Retak hatiku,
*Luka jiwaku,
*Di hiris pilu..
BERIBU SESALAN..

1st time dengar lagu ni memang dah touching tahap dewa lah pasala memang terkesan betol dalam jiwa raga yang tengah kacau bilau ni.
Ditambah pulak hati memang tengah rase menyesal sebab terlalu CHENTA and SAYANG kat si DIA tu tapi semuanya langsung tak di hargai.
Make me like RUBBISH!!
Ape pun tak boleh lah!!
Sape ada memori otak yang kosong,boleh bagi pada aku tak?
Aku nak delete semua memori tentag si DIA yang useless tu pastu nak buat memori baru dengan orang baru (nth bila nak ade!!)
Tapi, aku nak cakap yang dalam hati aku ni BERIBU SESALAN mengenali DIA!!
Until then,chill..

Saturday, 2 July 2011

Hati Berbunga Bunga..kenapakah?apakah?bagaimanakah?...

Hah, nak continue sikit post gedik santai hari tu. Its all about Mr.Q lah ni. Kalau tak kerana beliau, memang dah lame gugur kelopak bunga bunga hati yang dah kering kontang ni.
Okeyh, confirm sangat gedik statement aku tu. Hahaha!
Semalam adalah sikit sesi luahan perasaan antara aku dan Mr.Q tu. Tapi jangan miss understanding pulak.
Bukan luahan perasaan yang jiwang jiwang. Ini luahan antara sahabat lah. Sebab, antara kami hanya ada ikatan persahabatan jer.
Well, ini antara bait bait sesi luahan tersebut (by texting)

Me     :-) Kenapa saye rasa awak dah berubah sikit sekarang?
Mr.Q :-) Berubah apa?saya tak rasa pun saya berubah?saya masih kawan baik awak kn..
Me    :-) Tapi,saya yang rasa awak berubah.
Mr.Q :-) Saya tak pernah berubah,.saya masih Mr.Q yang awak kenal dulu cuma sekarang saya agak  sibuk.Ada urusan yang perlu saya selesaikan. Saya tahu awak rindukan saya kn?
Me    :-) Yup, saya rindu awak yang dulu. (owh,sgt gedik okeyh!!)
Mr.Q :-) Saya janji lepas selesai urusan saya ni, semua akan balik seperti dulu.
Me    :-) I will waiting u..
Mr.Q :-) Janji awak happy okeyh SAYANG...

OW!!OW!! he call me SAYANG okeyh. Weee!!!!
Chop!!Chop!! Are'shiq,behave yourself please!!
Its just a words and takde meaning pape pun.
Jangan perasaan lebih lebih sangat yee!!
Haha..saje nak remind diri sendiri ni. Nanti terover gedik, sendiri malu.

Once again nak bagitau, Mr.Q adalah sekadar secret admirer of mine.Not more and not less.
Ape yang pasti,beliau adalah seorang kawan yang sangat sangat memahami dan penyayang.
Aku senang berkawan dengan beliau sebab beliau sangat lah berterus terang.
That's the true man for me.
Aku tak pedulik lah berape ramai girlfriend beliau kat luar sana,betapa player nyer beliau or betapa kasanova nya beliau tapi pada aku beliau adalah teman terbaik.
Selain sayang sayang aku Gee and Nonoy.
Mereka lah pengubat duka lara aku di saat aku betul betul memerlukan sorang teman.
Thanks for all of you.
Love you never ends!!
Until then,chill..






Friday, 1 July 2011

Welcome July Goodbye June!!

Its July 2011. Selamat tinggal June yang penuh berdarah.
Berdarah sangat!!
Well,nak tau kenapa berdarah?
Sebab,in June ade dua date yang sangat sangat penting untuk aku.
Tapi,for June this year tarikh tersebut dah takde makna pada aku lagi.

1st, 10 June 2011
That date is anniversary aku with si DIA. Tahun ni genaplah 4 tahun kami hidup bersama tapi sayang nya semua dah berlalu sia sia.Aku wish by text takde reply.Aku call but no answer. Korang boleh faham tak perasaan aku macam mana bila kene macam tu?Aku tau aku dah tak diperlukan tapi apa lah salahnya reply text aku tu.Aku tak harap kan text yang panjang panjang lebar pun. Enough with TQ je. But, keep dreaming la Are'shiq. Its not happen pun..

2nd, 11 June 2011
Hah, kat date ni lagi lah sadis kejadian nya.Its His birthday yang ke 26. Tiap tiap tahun since kitorang bersama aku tak pernah lupa pun birthday DIA and tak pernah miss bagi present. Bukan nak menunjuk tapi its fact.Sebab aku sangat sangat sayang kat DIA. Tak mampu macam mana pun aku akn bagi walaupun sekecil kecil coklat. Last year aku dah plan satu suprise birthday party untuk DIA dengan kawan kawab DIA tapi at last aku yang ter"suprise" bila aku sampai umah DIA, DIA takde kat umah.Hp tinggal dalam bilik and bila check hp DIA aku terjumpa text yang sangat sangat menyakitkan hati.Bayangkan aku dah masak, dah beli birthday cake and dah siap present DIA boleh takde kat umah.Mana DIA pergi?sampai hari ni masih dalam teka teki.And, im sure text dalam hp DIA tu adalah jawapan nya even DIA tak mengaku.
For this year, as usual aku wish by text tapi takde reply.Aku call pun still tak answer.Nasib kau lah Are'shiq.

Bezanya tahun ni dua dua event aku takde bagi present. Aku just send anniversary and birthday card je pada DIA. Itu pun, secebis TQ pun aku takde terima. Memang DIA dah tak perlukan aku lagi. Tapi, DIA masih and tetap dalam hati aku sampai hari ini. Itu yang pasti.

So,selamat tinggal JUNE 2011. Akan menjadi memori yang takkan pernah aku lupa seumur hidup aku.Dan yang pasti lagi, kedua dua tarikh keramat ini akan aku ingat sampai bila bila.
Until then,chill.




Wednesday, 29 June 2011

Secret Admirer of MINE..

Holla... Wah, agak lama tak post something yang happy kan? Asyik post cerite yang leweh leweh leleh air mata je..So, hari ni nak post happy punya cerita..
Semua yang terdekat dah tau kot aku sedang bermasalah dengan "hati" dan "perasaan". Sejak aku bermasalah dengan si DIA tu, aku secara tak sengaje nyer berkenalan dengan seorang mamat ni yang aku boleh kenal kan die as Mr.Q dalam post aku ni.
Mr.Q ni selalu ada dengan aku time aku down gile vavi dulu. Bagi aku spirit kalau aku tetibe teringat kat si DIA. Call me at the right time, saat aku perlukan seorang teman. Texting with me every time untuk buat aku lupekan masalah aku dengan si DIA tu.
So, tak salah kan kalau aku tetibe jer ter"admirer" kat Mr.Q ni?hehe..
Even aku tau macam mane life Mr.Q ni. Sangat player dan sangat sangat memilih kalau bab gurls ni.
Gurls yang Mr.Q ni suke confirmlah bukan type yang macam aku.Mane aku tau?Sebab Mr.Q ni pernah direct cakap kat aku yang aku ni bukan "taste' dia.Aku sikit pun tak ambil hati dengan words Mr.Q tu sebab aku tahu Mr.Q ni sangat sangat lah terus terang dan lurus punya orang.Di sebabkan tu jugak aku secara tak sengaje ter"admirer" kat dia.
Bagi aku,sikap terus terang Mr.Q ni ada baik nya.So, aku takde lah akan sangat or tertaruh harapan kat die ni.Sekadar admirer suka suka jer.
Aku pun tak nak nanti kalau timbul perasaan terlebih dari yang sepatutnya antara kami exspecialy aku lah kan  akan mengganggu relationship kami as a bestfriend.
For me, its enough sekadar aku admirer Mr.Q tu dari jauh and just keep it dalam hati je.Aku rasa takde sesiapa pun yang akan tahu and kenal sape Mr.Q yang aku maksudkn ni. Biarlah jadik rahsia aku sorang.
Pada Mr.Q, thanks for being such a good friend and good listener for me. Hope kita berkawan sampai bila bila.Sangat hargai kesanggupan kamu berkawan dengan saye yang senget dan sewel serta GEMBENG ni even kita belum pernah jumpa empat mata sekali pun. Just tengok dari jauh je.Kate pun secret admirer.
Kamu juga yang selalu buat saya tersenyum bila baca text kamu di hanphone buruk saya. And, buat saye ketawa bila kita berbual at phone. Hope tak kan ada yang boleh menyebabkan relationship kita as friend ni tergugat okeyh..
Sangat happy being friend with you honestly walaupun kadang kadang bahsa kamu tu agak kasar.Thanks again..
So, korang rasa best tak jadik secret admirer pada seseorang?and,korang rasa ade tak sesiape yang admirer korang dalam diam?Jeng..Jeng..Jeng..
Until then,Chill..

~~Sekuat mana pun aku admirer kat Mr.Q ni tak bermakna perasaan sayang dan cinta aku dah beralih arah.Hati aku masih milik si DIA. Itu yang pasti dan tak kan ada siapa pun dapat ubah yang satu itu~~

Friday, 17 June 2011

I Wish...I Wish...

I wish all my dreams will come true but its will never happen now.
Its all getting over.
Don't ever ask me 'where is the love' coz i never know where that its gone.
Now its time to waiting what will happen next.
Hope is no hope anymore.
Love is meaning nothing.
Missing is just waisting time.
Hurt is getting worse.
And, its nothing to be proud.
 
Are'shiq, sabar lah dalam melalui segalanya.
Semoga semua yang terjadi menjadikan kau lebih tabah dan kuat.
Jadikan sebagai pengajaran dan seriklah untuk laluinya buat ketiga kali.
Ada hikmah di sebalik semua ini dan yang pastinya ada yang lebih baik diaturkan untuk kau di depan sana.
Amin....

Until then, chill..


Monday, 9 May 2011

Penawar Kerinduan..

Nothing much to said.Sesungguhnya aku sangat sangat rindukan si dia ini.

*CNY tahun lalu..sangat bahagia saat ini!


*before kengkek naik pelamin almost a year a go



*pengapit yang terkepit..sangat suke pic ni



*bakal pengantin tapi tak tau bila



Ini semua gambar koleksi simpanan yang aku ada di saat bahagia kami before.
Tapi, adakah saat bahagia tu akan berulang semula?
Aku sangat rindukan semua detik detik indah tu.
Mohd Hisham, once again i wanna tell u that i really miss you.
Okeyh,post gedik again but who care?its my blogs..hahaha
So,kalau ade sesape rase nak muntah hijau,kuning,pink or biru air laut sila lah.
Till then, Chill..

Tuesday, 3 May 2011

Penantian...Penyiksaan

Sesungguhnaya PENANTIAN itu memang satu PENYIKSAAN yang sangat sangat MENYIKSAKAN!!!
LOVE DRIVE ME CRAZY!!!!

sekian luahan rasa SERI SITI ASHIQ binti ABU BAKAR SIDEK

Saturday, 30 April 2011

Tergugat

Ya Allah,sesungguhnya kesabaran aku amat amatlah tergugat sekarang ni.
Call takde jawapan, text takde balasan.
What should i do?
Semua benda dah aku buat,dah aku cuba untuk baiki keadaan tapi tetap sama malah getting WORSE!!

Apa lah daya aku lagi?
Airmata dah naik kering kontang mengenang KAU.
Apa yang kau fikirkan kat sana?
Apa perasaan kau buat aku separuh gila mcm ni?
Apa yang kau nak sebenarnya dari hubungan kita ni?
Sungguh sungguh aku semakin hilang kesabaran.

Perubahan yang ketara sejak aku DIBERHENTIKAN kerja.Atas sebab ape aku diberhentikan biarlah hanya insan insan yang sepatutnya je yang tahu.
Dan, langsung tak hargai pengorbanan aku menjaga kau selama sebulan kau terlantar sakit.
Sumpah,bukan aku nak mengungkit tapi itulah hakikatnya.
Mana pergi rasa timbang rasa dalam hati kau?
Kenapa pengorbanan aku yang sikit tu langsung tak di hargai?
Apa dosa aku?Kat mana silap aku?
Aku masih mencari.Tapi,selagi kau diam membisu,sampai bila pun masalah ni tak kan selesai.

Pada KAU,
Sila lah jadik lelaaki yang gentle man sikit.
Jadi lelaki yang bertanggungjawab.
Aku dah mengaku kelemahan aku, kekurangan aku,
Dan sekarang masa nya kau buat pengakuan jugak.
Bukan aku tak tau masalah kau,masalah keluarga kau.
Takde ape lagik yang kau nak sembunyikan dari aku.
Masalah kau sekarang ni ialah kau sendiri tak tau ape masalah kau.
Sebab tu kau da macam orang tak betul sekarang.
Yang lagi teruk nya kau heret aku sekali jadi tak betul fikirkan tentang diri kau.

Kau tau tak,
seumur hidup aku tak pernah aku gile dan cintakan lelaki macam aku cintakan kau.
Tapi, pernah kau fikir?pernah kau nilai?
Yang kau tau mengungkit dan mengungkit.
Kau pun bukan baik sangat, sepangjang kita bersama bukan tak pernah kau curang kan?
Tapi, pernah ke aku ungkit?
Pernah ke aku bangkitkan?
Satu kejahatan yang kau buat pada aku, aku abaikan denagan mengenang kebaikan kau.
Sebab tu aku tak pernah mengungkit dan merungut tentang ape pun yang terjadi antara kite.

Tapi,aku mintak maaf..
Kali ni aku betul betul hilang kesabaran.
Kau buat aku macam sampah dalam hidup kau sedangkan kite masih lagi terikat dengan ikatan yang kuat.

Kau fikirlah.
Sejauh mana aku lari pun aku tau aku takkan mampu lupakan kau.
Tulah satu satu nya kelemahan aku.
Tolong lah, jangan buan aku rasa MENYESAL kerana mencintai kau setulus hati.
Tu je satu yang aku mintak dari kau.



*lelaki memang akan sangat mudah menghancurkan hati seorang waanita.
HATED THEM!!!!

Tuesday, 26 April 2011

muhasabah diri..

Aku insan yang terlalu banyak kelemahan.
Aku seorang perempuan yang banyak kekurangan.
Aku seorang manusia yang sangat alpa.
Sentiasa lalai dengan kewajipan sebagai seorang hamba.
Selalu lupa tentang maruah dan kesopanan seorang wanita.

Buat chinta hatiku Mohd Hisham bin Mohd Hanapi,
Aku menyusun 10jari mohon ampun dan maaf kalau selama kita bersama aku telah banyak melukakan hatimu.
Aku memang sangat lemah dengan godaan dunia.
Aku banyak berdosa dan bersalah padamu.
Aku sedar, aku tak patut menunding jari pada diri mu semata mata atas apa yang berlaku antara kita kini.
Maafkan aku.

Sesungguhnya aku sangat sangat mencintaimu,
Mohd Hisham bin Mohd Hanapi


~~AKU SAYANGKAN TUNANG AKU DAN HUBUNGAN KAMI.SEGALA YANG AKU TULIS DI BLOG KESAYANGAN AKU NI ADALAH LUAHAN HATI AKU.SUKA DUKA YANG AKU LALUI,AKU ALAMI,AKU RASAI.TAK KAN ADA SIAPA YANG MAMPU MEMAHAMI APA YANG TERSIRAT DALAM HATI INI, HANYA TUHAN SAJE YANG TAU PERASAAN AKU.SEMOGA AKU TABAH MELALUI SEMUA INI~~